Liečba svrbenia u Vášho psa je možná aj doma, na tento účel je k dispozícii množstvo voľnopredajných liekov, mastí a liečiv. Na liečbu svrbenia u Vášho psa možno použiť rôzne prírodné látky a domáce prostriedky, ale ich účinnosť môže byť často otázna.

Zastavenie svrbenia u Vášho psa môže byť účinné len vtedy, ak presne viete, ktorá z mnohých možných príčin je príčinou škrabania sa. Škrabanie a svrbenie pokožky totiž môže byť dôsledkom viacerých rôznych faktorov.

Škriabe sa pes? Toto môžu byť najčastejšie príčiny

protihltacia miska

Protihltacia silikónová miska

Psíky majú často sklon k hltaniu potravy, čo môže viesť k nadúvaniu a tráviacim problémom. Spoločnosť PetChef teraz ponúka protihltaciu silikónovú misku, ktorá zabraňuje príliš rýchlemu hltaniu potravy Vaším domácim miláčikom a prehĺtaniu prebytočného vzduchu. Miska s vrúbkami, poskytuje Vášmu psíkovi fyzickú aj mentálnu stimuláciu, pretože o každé sústo musí intenzívne "bojovať", čo je skvelý prostriedok na zahnanie nudy. Je tiež skvelým pomocníkom, ak chcete svojho chlpatého kamaráta zamestnať, napríklad počas strihania nechtov alebo úpravy srsti.

Protišmykový silikón zaisťuje stabilitu misky, takže ju neprevrátia ani tí najčipernejší psíkovia. Vyrába sa zo zdravotne nezávadných materiálov a ľahko sa čistí v umývačke riadu.

POZRIEM SI

Parazity

Takmer klasickou príčinou škrabania u psov sú psie blchy. (Tento parazit je spomenutý aj v ďalšom bode, pretože blšie uhryznutie spôsobuje alergickú reakciu, ktorá spôsobuje svrbenie.)

Ďalším parazitom, ktorý spôsobuje škrabanie psov, je svrab – prašivosť (nie náhodou vzniklo pomenovanie prašivý pes). Svrab je tiež spôsobený parazitom, zákožkou svrabovou. Ide vlastne o kožník, ktorý spôsobuje zápal. Jedným z príznakov je svrbenie kože.

Alergia

Svrbenie kože u psov je tiež typickým príznakom rôznych alergií. Psy v prípade alergií sa často intenzívne škriabu.

Svrbenie môže vyvolať niekoľko druhov alergií, toto sú hlavné typy:

  • Environmentálne (atopické) alergie: peľ, roztoč prachový, chemické látky, ktoré sa do organizmu zvieraťa dostanú vdychovaním.
  • Alergia spôsobená slinami bĺch.
  • Alergie spôsobené látkami, ktoré prichádzajú do priameho kontaktu s kožou (kontaktná dermatitída – napr. niektoré látky, plasty, antibiotické masti atď.).
  • Alergia na krmivo pre psov.

Ako súvisí odstránenie škrabania u psov so stravou?

Vo všeobecnosti môžeme povedať, že je náročné zastaviť alebo zmierniť svrbenie psa, ak imunitný systém zvieraťa nefunguje správne. Imunitný systém podporujeme stravou

  • vysokej kvality,
  • pripravenou z čerstvých a prírodných ingrediencií
  • šetrnými metódami,
  • bohatou na vitamíny,
  • minerálne látky, stopové prvky,
  • cenné proteíny
  • a vlákniny,
  • optimalizovanou pre tráviaci systém psov.

Všetky uvedené vlastnosti sú platné pre krmivá pre psov PetChef, ktoré sme vytvorili v spolupráci s Dr. Józsefom Vargom. Dr. József Varga sa špecializuje na výživu psov, preto výrobky PetChef aj zo zdravotného hľadiska predstavujú prémiovú kategóriu, sú vyrobené zo surovín vhodných aj na ľudskú spotrebu, šetrnými metódami a bez umelých prísad.

Krmivo pre psy kupované v obchodoch je zároveň ošetrené silnými konzervačnými látkami. Bohužiaľ, tieto chemikálie majú aj ten nepriaznivý vedľajší účinok, že pri dlhodobej konzumácii výrazne poškodzujú prospešnú črevnú flóru psov. Tým sa nielen zhoršuje účinnosť trávenia, ale aj výrazne potláča bakteriálna flóra, ktorá je kľúčová pre optimálnu funkciu imunitného systému.

Ďalšie možné dôvody

Svrbenie a škrabanie sú u psov rovnako “univerzálne” a bežné príznaky, ako u ľudí. Okrem vyššie uvedeného preto môže existovať aj niekoľko ďalších spúšťacích faktorov:

  • niektoré autoimunitné ochorenia;
  • uštipnutia plošticami;
  • plesňové a bakteriálne infekcie;
  • niektoré choroby (kožné choroby, zápaly, napr. zápal uší)
  • poruchy imunitného systému,
  • rôzne psychologické dôvody.

Zastavenie Svrbenie U Psa

Umelé farbivá, príchute a arómy v krmivách z obchodov tiež oslabujú imunitný systém. Môžu tiež poškodiť pečeň a obličky a môžu prispieť k vzniku potravinových alergií.

Príkladom takejto látky je konzervačná látka Etoxyquín (E-324), ktorá je pôvodne herbicíd (!), a propylénglykol, známy aj ako nemrznúca zmes. A farbivá Blue 1 a 2 sú na zozname najnezdravších prídavných látok v potravinách na svete.

Krmivá úplne bez umelých prísad a strava podporujúca detoxikačné funkcie obličiek a pečene je preto obzvlášť optimálna na podporu liečby svrbenia u psov. Preto pre škrabajúce sa psíky odporúčame naše prémiové krmivo PetChef Lesná Králičia zmes.

Upokojenie svrbenia u psa doma

Svrbenie u psov je možné liečiť aj doma, a to pomocou rôznych postupov a materiálov. Pred ich opisom predsa len odporúčame, aby ste sa v prípade pretrvávajúceho problému obrátili na veterinára.

Petchef Domace Jahnacie Krmivo Pre Psov N 1

Zoznámte sa s Domácim jahňacím menu od PetChef!

Idylický život štvornohých kamarátov stále viac ničí nejaký zdravotný problém. Žiaľ, skoro každá choroba súvisí s kvalitou krmiva, ktoré Váš domáci miláčik dostáva.

Spozorujete u Vášho psíka nasledovné príznaky: vypadávanie srsti, škrabanie, neustále hryzenie a olizovanie labiek alebo problémy s pachovými žľazami? V tom prípade si zvoľte naše Domáce jahňacie krmivo!

Starostlivo pripravené ragu obsahuje okrem jahňacieho mäsa aj pohánku, quinou, tekvicu, brokolicu a sladké zemiaky. Vedeli ste, že jahňacie mäso je vynikajúcim zdrojom bielkovín, je ľahko stráviteľné a má hypoalergénny účinok? Je ideálnou voľbou pre tých psíkov, ktorí trpia alergiou na iné zdroje bielkovín. Omega-3 a omega-6 mastné kyseliny obsiahnuté v jahňacom mäse, prispievajú k znižovaniu alergických príznakov.

Vyrobené výlučne z prírodných surovín, s odporúčaním veterinárneho lekára a naše čerstvo uvarené krmivá Vám doručíme priamo až k Vašim dverám!

Už viac nečakajte a objednajte si nové obľúbené krmivo Vášho psíka teraz!

Objednať

Dôkladná starostlivosť

Zmiernenie Svrbenia U Psa Domacimi Metodami

Dôkladná starostlivosť o srsť psa, pravidelné kúpanie a kefovanie sú rovnako dôležité pri prevencii svrbenia u psov ako čistenie uší, labiek a iných ťažko prístupných častí tela, záhybov. Súčasťou starostlivosti o psov je aj ochrana proti parazitom!

Kokosový olej

Vmasírovaním do svrbivej pokožky môžete výrazne zmierniť mučivé svrbenie. Uprednostňujte nerafinovaný alebo organický kokosový olej. Kokosový olej čo najviac vmasírujte do kože zvieraťa, inak má zviera tendenciu ho olizovať.

Bylinné kúpele

Účinné zložky niektorých bylín môžu zmierniť podráždenie, a tým zmierniť svrbenie. (Pozor, v niektorých prípadoch môžu príznaky aj zhoršiť – viac o tom píšeme v odseku o lekárskej liečbe nižšie)

Niekoľko príkladov:

  • materina dúška;
  • zelený čaj;
  • aloe vera;
  • harmanček;
  • škorica.

Koloidný ovsený kúpeľ

Najjednoduchší spôsob, ako si pripraviť ovsený kúpeľ, je pomlieť ovsené vločky alebo použiť ovsenú múku. Navlhčite srsť a kožu psa a potom telo zvieraťa natrite ovsenými vločkami zmiešanými na konzistenciu podobnú mäkkej hline pomocou teplej vody. V skutočnosti použijeme ovsený zábal, ktorý sa snažíme nechať na tele zvieraťa aspoň desať minút.
Táto kúra je účinná najmä proti svrbeniu zápalového pôvodu.

Jablčný ocot

Môže pomôcť najmä pri plesňových a bakteriálnych infekciách. Zmiešajte jeden diel jablčného octu so 4 dielmi vlažnej alebo mierne teplejšej vody a votrite ho do svrbivých častí tela. Potom ho dôkladne opláchnite.
Nepoužívajte v prípade poranení alebo otvorených rán!

Sóda bikarbóna

Ak je svrbenie obmedzené na malé oblasti, pripravte si zmes z 1 dielu sóda bikarbóny a 1 dielu vody. Zmes naneste na postihnuté miesto podľa popisu uvedeného u ovsenom zábale a čo najskôr zmyte (ideálne je 20 minút). Ak Vášho psa svrbí celé telo, môžete sódu bikarbónu pridať do vody na kúpeľ. V tomto prípade pridajte len toľko, aby bola voda stále tekutá. Môžete súčasne použiť aj niekoľko kvapiek kokosového oleja.

Sóda bikarbóna zmierňuje zápal a začervenanie a vysušuje vyrážky.

Výber maškŕt

Výber žuvacích pochúťok

Motivácia a odmeňovanie Vášho psíka je dôležitou súčasťou Vášho každodenného vzťahu a k tomu je dobré, ak máte pri sebe vždy zopár extra chutných, super zdravých pochúťok.

Je dôležité, aby maškrta za odmenu mala nízky obsah sacharidov a neobsahovala žiadne umelé prísady ani lepok, ktoré u psov často spôsobujú potravinovú intoleranciu alebo alergiu.

Vynikajúcou voľbou na odmeňovanie Vášho psíka môžu byť super chutné maškrty z islandskej tresky, maškrty z kože sumca atlantického a maškrty z kože islandskej tresky, ktoré vyrábame procesom sušenia mrazom.

Tieto žuvacie pochúťky na prírodnej báze a bohaté na živiny Vám môžu byť veľkou pomocou pri odstraňovaní zubného povlaku medzi dvoma čisteniami zubov. Okrem fantastickej chuti poskytujú intenzívny a dlhotrvajúci zážitok zo žuvania, takže upútajú aj pozornosť Vášho domáceho miláčika. Pri každodennej konzumácii sa môže vytvárať menej hnedého povlaku a zubného kameňa, vďaka čomu zmizne aj nepríjemný zápach z úst psíka.

Už viac nečakajte a objednajte si nové obľúbené žuvacie pochúťky Vášho psíka teraz!

Objednať

Liečba svrbenia u psov pomocou veterinára

Zastavenie Škrabania U Psa

Liečba svrbenia u psov doma je však tvrdý oriešok. Veď možno budete potrebovať pomoc veterinára už aj k tomu, aby zistil vyvolávaciu príčinu svrbenia. Napríklad v prípade atopickej alergie sa bylinné kúpele vyslovene neodporúčajú, pretože môžu zhoršiť príznaky.

Ale aj keď poznáme príčinu, alebo ak je svrbenie alebo škrabanie relatívne mierne, aj vtedy možno budete musieť použiť nejaký prípravok proti škrabaniu u psov. Taký liečivý prípravok, ktorý možno použiť ako šampón, masť alebo krém na liečbu svrbenia Vášho psa oveľa účinnejšie ako vyššie uvedené domáce metódy.

Váš veterinárny lekár Vám môže predpísať aj voľnopredajné lieky a lieky na predpis, ako sú doplnky stravy, vitamíny, protizápalové lieky a lieky na zmiernenie prípadného podráždenia. Môžete tiež dať urobiť test na alergiu a na základe toho Vám bude odporučená vhodná diéta.

Liečiť svrbenie psa doma je teda určite riskantné a odporúčame, aby ste v prípade, že problém do niekoľkých dní nezmizne, v každom prípade navštívili veterinára.

Jozsi Doboz Badge New Small Szlovak Uj

Spoznajte PetChef!

Naše krmivá pre psov varíme z prírodných a čerstvých surovín vhodných na ľudskú spotrebu. V porovnaní s tradičnými krmivami sa v našich varených krmivách zachováva omnoho väčší podiel zdraviu prospešných živín a vitamínov vďaka procesu pomalého varenia.

Psy jedia naše krmivá s veľkou chuťou a potešením. Už počas prvého týždňa môžeme pozorovať pozitívne zmeny v ich celkovom telesnom a zdravotnom stave: viac energie, zmiernenie príznakov alergií, lepšie trávenie, lesklejšia srsť a zdravá telesná hmotnosť.

  • Recepty, ktoré sú vhodné aj pre psov so špeciálnymi stravovacími potrebami, zostavil veterinár doktor József Varga. Nájdete u nás rôzne druhy varených krmív, ako napríklad hypoalergénne krmivo, krmivo šetriace pečeň a obličky, energizujúce krmivo a krmivo pre psov s citlivým žalúdkom.
  • Bez použitia konzervačných látok a prísad
  • Mimoriadne jednoduchá objednávka a doručenie
  • Náš zákaznícky servis je dostupný telefonicky, radi Vám poradíme s akoukoľvek otázkou

V prípade, že ako náš nový zákazník pri vyskúšaní prvého Ochutnávkového balíčka zistíte, že Vášmu psíkovi naše krmivá z nejakého dôvodu nechutia, v rámci našej Záruky čistého taniera Vám vrátime plnú cenu výrobku! Pre uplatnenie nároku na vrátenie peňazí, prosíme, vyplňte formulár na našej webovej stránke a naši zamestnanci zákazníckeho servisu Vás budú čoskoro kontaktovať! Naša Záruka čistého taniera platí iba pre prvý Ochutnávkový balíček výlučne pre nového zákazníka. Vrátenie peňazí sa nevzťahuje na náklady spojené s dopravou a iné poplatky.

Jozsi Doboz Badge New Small 1

Spoznajte PetChef!

Naše krmivá pre psov varíme z prírodných a čerstvých surovín vhodných na ľudskú spotrebu. V porovnaní s tradičnými krmivami sa v našich varených krmivách zachováva omnoho väčší podiel zdraviu prospešných živín a vitamínov vďaka procesu pomalého varenia.

Psy jedia naše krmivá s veľkou chuťou a potešením. Už počas prvého týždňa môžeme pozorovať pozitívne zmeny v ich celkovom telesnom a zdravotnom stave: viac energie, zmiernenie príznakov alergií, lepšie trávenie, lesklejšia srsť a zdravá telesná hmotnosť.

  • Recepty, ktoré sú vhodné aj pre psov so špeciálnymi stravovacími potrebami, zostavil veterinár doktor József Varga. Nájdete u nás rôzne druhy varených krmív, ako napríklad hypoalergénne krmivo, krmivo šetriace pečeň a obličky, energizujúce krmivo a krmivo pre psov s citlivým žalúdkom.
  • Bez použitia konzervačných látok a prísad
  • Mimoriadne jednoduchá objednávka a doručenie
  • Náš zákaznícky servis je dostupný telefonicky, radi Vám poradíme s akoukoľvek otázkou

V prípade, že ako náš nový zákazník pri vyskúšaní prvého Ochutnávkového balíčka zistíte, že Vášmu psíkovi naše krmivá z nejakého dôvodu nechutia, v rámci našej Záruky čistého taniera Vám vrátime plnú cenu výrobku! Pre uplatnenie nároku na vrátenie peňazí, prosíme, vyplňte formulár na našej webovej stránke a naši zamestnanci zákazníckeho servisu Vás budú čoskoro kontaktovať! Naša Záruka čistého taniera platí iba pre prvý Ochutnávkový balíček výlučne pre nového zákazníka. Vrátenie peňazí sa nevzťahuje na náklady spojené s dopravou a iné poplatky.

Krmivá pre psov

Farmárske hovädzie

Od  16,49 / týždenná porcia

Krmivá pre psov

Hodové morčacie

Od  14,19 / týždenná porcia

Krmivá pre psov

Slávnostné bravčové

Od  14,19 / týždenná porcia

Krmivá pre psov

Domáce jahňacie

Od  16,99 / týždenná porcia

Krmivá pre psov

Lesné králičie

Od  16,99 / týždenná porcia

Krmivá pre psov

Nebeské klokanie

Od  19,99 / týždenná porcia

Krmivá pre psov

Atlantické lososové

Od  16,99 / týždenná porcia

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *